دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran University of Medical Sciences : IUMS) از دانشگاههایی میباشد که از مقام و منزلت بالایی در ردهبندیهای کشوری و جهانی برخوردار است. عبدالحسین سمیعی کسی بود که در مرداد ماه 1352 دانشگاه علوم پزشکی ایران را بنا نهاد.
در ابتدای تاسیس این دانشگاه، کتابخانۀ این دانشگاه ایجاد شد و این کتابخانه با جمعآوری چندین هزار جلد مجله و کتاب توانست به یک کتابخانه بزرگ با منابع پزشکی تبدیل شود.
در ابتدای فعالیت دانشگاه، کتابخانه دانشگاه با استفاده از ماهواره به مرکز مهم اطلاعات پزشکی امریکا متصل شد و همین امر باعث شد این دانشگاه یکی از مراکز مهم پژوهشی و اطلاعاتی در حیطه ی پزشکی در سطح بین المللی قرار گرفت. این همه پیشرفت طی دوسال فعالیت این دانشگاه رقم خورد.
دانشگاه علوم پزشکی ایران دارای بیش از 1600 عضو هیات علمی و بیش از 9۰۰۰ دانشجو در رشتههای مختلف علوم پزشکی و پیراپزشکی در یازده دانشکده پزشکی، پرستاری و مامائی، پیراپزشکی، بهداشت، علوم توانبخشی، مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، طب ایرانی، فناوریهای نوین پزشکی، علوم رفتاری و سلامت روان، دندانپزشکی، پردیس بینالملل داروسازی در تهران (بطور پراکنده در بیش از 40 نقطه فیزیکی در سطح شهر تهران) میباشد.
در حال حاظر این دانشگاه از جمله بزرگترین سازمان های علمی، فرهنگی و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی ایران میباشد که در جهت افزایش دانش پزشکی و نیز تربیت کادر درمانی متخصص در ایران عزیزمان مشغول فعالیت است. دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال ۱۳۵۶ تاسیس شده است که میتوان آن را یکی از عالیترین واحدهای درمانی در ایران به شمار آورد.
با توجه به تصمیمات نهادهای بالادستی و با نظر به روند پیشرفت تکنولوژی و توجه جهانی معطوف به هوش مصنوعی، در دانشگاه علوم پزشکی ایران به همت ریاست محترم دانشگاه، مدیریت آمار و فناوری اطلاعات و تمامی معاونتها در ابتدای سال 1403 کمیته راهبری هوش مصنوعی (در سلامت) تشکیل شده است و تاکنون جلسات متعددی را برگزار کردهاند و در آن روشهای استفاده بهینه و بهرهمندی از فناوریهای نوین هوش مصنوعی خصوصا در حوزه سلامت مورد بحث قرار گرفت و طرحهای متعددی از شرکتهای مختلف نیز بررسی گردید و از جمله آنها میتوان به سیستم تبدیل گفتار به متن پزشکی، اشاره کرد.
در همین راستا شرکتهای زیادی نیز به همکاری فراخوانده شدند تا با بررسی طرحهای ایشان و در صورت تایید آن طرح، بستر فیزیکی، سختافزاری و نرمافزاری برای ایشان فراهم گردد.
هماکنون نیز در سطح ستاد و مراکز تابعه و تمامی واحدها که شامل حوزه ریاست و معاونتها، شامل معاونت آموزشی و 11 دانشکده، معاونت دانشجویی و فرهنگی، معاونت تحقیقات و فناوری و حدود 60 مرکز تحقیقاتی و پژوهشکده، معاونت توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع، معاونت درمان و 19 بیمارستان، معاونت بهداشتی و 7 مرکز و شبکه بهداشت، معاونت غذا و دارو و مجموعه مدد و معاونت بینالملل، بناست از خدمات مرتبط استفاده کرده تا نهایتا یک شبکه یکپارچه و پویا در این حوزه ایجاد شود که نه فقط در سطح ایران بلکه در سطح جهانی مطرح گردد.
همینطور تا کنون در دانشگاه ایران رویدادهای زیادی در این زمینه برگزار گردیده است؛ برای مثال فقط از سال 1402 تا کنون 2 رویداد هوش مصنوعی در سلامت و هوش مصنوعی در اربعین برگزار گردید و برندگان آنها نیز مشخص شدند و همکاری با آنها برای استقرار و پیادهسازی آغاز گردیده است و در چهار ماه آینده نیز برگزاری سومین رویداد هوش مصنوعی در سلامت برنامهریزی گردیده است.
Change the font color:
main color:
second color:
انتخاب رنگ پس زمینه:
Change the spacing between words:
Change the distance between the lines:
Change mouse type:
Change the font
BlindText